Elektrik panosu yangın söndürme sistemleri, veya pano içi yangın söndürme sistemleri, yangınları en hızlı şekilde söndürmek için tasarlanmış sistemlerdir. Tüm doğal afetlerde olduğu gibi, yangınlar da hiç beklemediğimiz anlarda meydana gelebilir. Bu felaketler için gerekli önlemleri önceden almak mal ve can kaybını önlemek için şarttır. Yangınları önlemek için ise yangın söndürme sistemlerine başvurmamız gerekir. Özellikle, yangınların önemli bir kısmının elektrik pano ve buatlarından çıktığını düşündüğümüzde, elektrik panosu gazlı yangın söndürme sistemleri ve fiyatları hakkında bilgi sahibi olmamız ve bu sistemleri neden edinmemiz gerektiğini anlayabiliriz. Yangınların elektrik pano ve buatlarında çıkmasının ana sebebi ise elektrik panolarında gerçekleştirilen ilave tesisatlar, zaman geçtikçe oluşan bağlantı gevşemeleri ve şalt cihazlarında oluşan eskimelerdir.

Elektrik panolarında çıkabilecek bir yangın, uzmanların en çok endişelendiği yangın türleri arasındadır. Çünkü, tesisatta çıkan yangınlar geç fark edildiğinden dolayı ciddi derecede can ve mal kayıplarına yol açabilmektedir. Elektrik panosu gazlı yangın söndürme sistemleri, elektrik pano ve buatlarında oluşabilecek yangınların önlemen en etkili yolları arasındadır. Güvenli ve hızlı bir şekilde önleyebileceğiniz yangınlar için elektrik panosu gazlı yangın söndürme sistemleri özel olarak tasarlanır.

Elektrik Panosu Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Nedir?

Elektrik panosu gazlı yangın söndürme sistemleri nedir?, diğer yangın söndürme sistemlerine göre daha farklı bir şekilde çalışmaktadır. Yangın tehlikesi yüksek alanlarda tercih edilen bu sistem, düşük basınçlı bir sistemdir. Ağırlıkları 1 – 12 kg arası değişim gösteren yangın tüplerinin yer aldığı elektrik panosu gazlı yangın söndürme sistemleri, büyük iş makinelerinin kullanıldığı fabrikalarda daha sık kullanılmaktadır. Çünkü bu makinelerin bulunduğu alanlarda en küçük bir aksama ciddi kazalara yol açar.

Elektrik panosu gazlı yangın söndürme sistemleri çalışma basıncına bağlı şekilde iki farklı yöntemle kullanılır. Bu yöntemler ise şunlardır:

  • Direkt Yöntem – FM200, NOVEC 1230, CO2

Bu yöntemde yukarıda yer alan söndürücü gazların depolandığı bir silindir, boşaltma vanası ve plastik bir boru bulunur. Pano içerisinde yer alan ısı 120 dereceye ulaştığında pano içerisindeki yangın tespit edilir ve plastik boru üzerinde yer alan ofisler yırtılarak gaz anında deşarj olarak yangına müdahale edilmiş olunur.

  • Endirekt Yöntem

Endirekt yöntemler ise gaz boşaltma vanası, söndürücü gazın bulunduğu bir silindir, plastik boru ve gazın boşalmasına olanak sağlayan paslanmaz bir çelik boru hattından meydana gelir. Pano içerisindeki ısı 120 dereceye ulaştığında, boru üzerinde yer alan ofisler yırtılır ve hortum içerisinde bulunan basınç düşerek silindir üzerindeki vanayı tetikler. Son olarak gaz paslanmaz borunun çıkışından boşalarak yangına müdahale etmiş olur.

 

Elektrik Panosu Gazlı Yangın Söndürme Sistemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elektrik panosu gazlı yangın söndürme sistemleri, pano yangınlarında oluşan durumlarda diğer yangın söndürme sistemlerinden daha hızlı bir şekilde harekete geçer. Bu sayede oluşabilecek felaket önlenir. Fenix Yangın olarak güvenilir ve düşük bütçeler ile kurduğumuz elektrik panosu gazlı yangın söndürme sistemlerinde dikkat etmeniz gereken noktalar ise şunlardır:

  • Panonuzun büyüklüğü
  • Panonun kablo girişleri ve havalandırma boşlukları
  • Doğal havalandırmanın özelliği
  • Aktivasyon sonrasındaki etkinleştirme süresi
  • Muhtemel bir yangından sonraki iş durma süresi
  • Diğer yangın alarm ve sistemleriniz ile entegre durumu
  • Bütçeniz

Fenix Yangın olarak, yukarıda yer alan tüm faktörleri inceleyip göz önünde bulunduruyoruz. Daha sonra ise sizin için en uygun olan elektrik panosu gazlı yangın söndürme sistemini tasarlıyoruz. Yangın söndürme sistemleri hakkında daha fazla ve detaylı bilgi almak isterseniz, web sitemiz aracılığı ile ekibimizle rahatlıkla iletişime geçebilirsiniz.

Elektrik Panosu Yangın Söndürme Sistemleri

Elektrik panosu yangın söndürme sistemleri, dikkat edilmesi gereken bir başka konudur. Çünkü, elektrik panosunda polimer hortumları alevlerden hızlı bir şekilde etkilenerek alevleri hızlandırır. Bu nedenle, elektrik panosu yangın söndürme sisteminin bir uzman tarafından üretilip monte edilmesi gerekmektedir. Elektrik panosunda gerçekleşen bir yangın, hızla ilerleyebileceği gibi aynı zamanda görünmeyen kablo kanallarından ilerleyerek her yere yayılabilir.

Elektrik panosu yangın söndürme sistemlerinde yer alan gazlar iletken bir yapıya sahip değildir. Bu nedenle, elektrik ve elektronik yapıların renginde herhangi bir değişim meydana gelmez. Kokusuz bir gaz olması nedeni ile de daha sonra temizlik için herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmayacaktır.

Elektrik panolarında en önemli noktalardan birisi kablo renkleridir. Elektrik panosu gazlı yangın söndürme sistemleri panolarda bulunan kablo renklerini değiştirmez. Bu sayede daha sonra gerçekleşecek olan onarımın daha sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Eğer kullandığınız yangın söndürme sistemi boru döşenen bir sistemse, panodaki ısının artması ile birlikte boru içerisinde bulunan gaz boşalarak anında müdahale eder. Borusuz yangın söndürme sisteminde ise ısının artması ile birlikte ısı hemen algılanır ve ısının başlangıç noktasına gaz püskürtülür.

Pano İçi Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Fiyatı

Pano içi gazlı yangın söndürme sistemleri fiyatı oluşabilecek bir yangın sonucunda telafisi oldukça zor olan sonuçlar ortaya çıkabilir. Pahalı yazılımlarda veya büyük tesisatlarda yer alan elektrik panolarında çıkacak bir yangın, oluşturabilecek can kayıplarının yanı sıra büyük maddi zararlar da verecektir. Özellikle de büyük makinelerin olduğu fabrikalarda elektrik panosu gazlı yangın söndürme sistemlerinin kullanılması şarttır. Fenix Yangın olarak, müşterilerimizin bütçe dostu fiyatlar karşılığında yangın söndürme sistemlerine ulaşmasını sağlamaktayız. Elektrik panonuzun tüm tasarımını dikkatli bir şekilde inceleyen uzman ekibimiz size en uygun şekilde elektrik panosu gazlı yangın söndürme sistemini tasarlayarak monte işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bizimle iletişime geçerek yangın söndürme sistemleri fiyatları, montaj ve bakım işlemlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Pano İçi Yangın Söndürme Sistemleri Fiyatı

Pano içi yangın söndürme sistemleri fiyatı, bakıldığı zaman piyasa durumuna göre farklılaşabilmektedir. İnsanların kendi eli ile söndüremeyeceği ve kendi yetenekleri ile müdahale edilemeyecek yerlerde başlayabilir.  Mikro yangınlarla müdahale eden pano içi söndürme sistemi fiyatları için danışmalısınız.

Büyük otomatik yangın söndürme sistemleri genel olarak ekonomik ve az maliyetli bir çözüm olmaktadır. Üstelik tekrar dolum ve bakım maliyetleri de oldukça etkileyici olmaktadır. Depolama bölümlerinin veya makinelerin içine mikro olarak yerleştirilir ve hem pahalı ekipmanları korumaktadır. İleride oluşacak yangınların ileriki boyutlarını önler ve olası can kayıplarına mâni olmaktadır.

Elektrik Panosu Yangın Söndürme Sistemi

Elektrik panosu yangın söndürme sistemi ağırlıklarına göre değişebilmektedir. Genel olarak 1 kg, 2 kg, 4 kg, 6 kg ve 12 kg şeklinde görülebilir. Büyük iş makinelerinin kullanıldığı robotların devrede olduğu fabrikalarda hayati derecede önem taşıyan sistemlerdir. Özellikle büyük ölçekli olan tesislerde asla ihmal edilmemesi gereken yangın söndürme sistemleri arasında bulunuyor. Elektrik panosu yangın söndürme sistemleri bakıldığı zaman,

  • Günümüzde belirli oranlarda meydana gelen yangınlar genel olarak elektrik kaynaklı olarak ortaya çıkar ve bu sebeple elektrik panosu yangınları kullanılmalıdır
  • Elektrik panosu yangın söndürme sistemi en küçük bir aksamanın büyük maliyetlere yol açabileceği ve büyük masraflara sebep olan yangınlarda mutlaka kullanılmalıdır.
  • Yalıtımsal özellik ile beraber HFC gazlar elektrik yangınları için tehlike arz etmeden söndürülmesini kolaylaştırır.

Pano İçi Söndürme Sistemleri

Pano içi söndürme sistemleri, yangınlarında genel olarak gazlı söndürücüler kullanılmaktadır. Elektrik panosu yangını ne ile söndürülür bakıldığı zaman genel olarak karbondioksit gazlı olan söndürücüler kullanılmaktadır. Hangi yangın sınıfı olursa olsun yangınlara müdahale geç kalınmaması gerekmektedir. Geç kalınan müdahalelerde yangın büyümesi engellenir. Pano içi söndürme sistemlerinin tasarımı bakıldığı zaman,

  • Pano içi mikro söndürme sistemlerinde kurulum ve tasarıma bakıldığı zaman kabloların geçtiği bölgelere polimer borular döşenmektedir.
  • Borular sayesinde yangın durumu nerede başlarsa başlasın anında müdahale imkânı sağlanırken hiçbir kör nokta kalmayacak şekilde yerleştirmektedir.
  • Mikro söndürme sistemleri düzenli bakımlarla birlikte aktiflik özelliğini korur. Elektrik panosu içerisinde polimer boruların zayıf noktaları yangınlarda meydana gelen ısı ile beraber söndürme nozulu gibi çalışma prensibi uygulanmaktadır.
  • Algılayıcı sensör mantığı bulunur ve içerideki ısı artarsa hassas yerlerinde otomatik olarak delinen polimer boru yangını söndürür ve yangın başlamadan müdahale edilir.
  • Isı, tehlikeli bir boyuta geçmeden önce söndürücü gazın üzerine yayılması engellenir ve bu özelliği ile birçok kablo temiz bir şekilde bırakılır.